God kveld i stugo. Idag er det bursdagen til "lillebror" Andrea. Han er endelig blitt fjortiss!( Nei, det finnes ikke noe ord for det på italiensk...) Og i den sammenhengen har vi så og si holdt et bakeri her i heimen i dag. Vertsmor har laget 2 kaker, vertsfar 1 og jeg 1 = 4. Hipp hipp hurra! Takk gud for at min gode venn Nutella eksisterer. Finnes det i Norge? eller har vi bare Nugatti? I og med at Nutella er en italiensk vare blir det brukt utrolig mye her, og ALLE elsker den. Faktisk 3 av 4 kaker fra i dag inneholder denne fantastiske sjoko-massen.
250 g mel
100 g sukker
1 helt egg
2 eggeplommer
100 g smør ( ikke smeltet, men mykt/romtemperert)
2-3 ts bakepulver
På en bakematte eller en fjøl ha alt melet i en haug og tilsett sukkeret og bakepulveret. Bland lett med hendene. Så tilsetter du egget og eggeplommene og knar dem godt inn i massen.
Deretter tilsetter du smøret i småbiter litt etter litt og knar deigen (alltid med hendene) til den blir en fin og fast klump. Hvis deigen er veldig bløt kan den has i kjøleskapet i ca. 30 min, men hvis ikke kjevler du den ut med en gang til en rund form. (MEN husk å legge til side en liten klump til å lage mønsteret på toppen.) Så legger du på nutella/syltetøy/eggekrem/vanlijekrem/det du måtte ønske- og tilslutt lager du bordene og legger de på i ønsket mønster. Ca.30 min på 180 grader og voila! La crostata all'italiana.
Ser dere hvor fin min ble? flink?
God er den i hvertfall... |
Ellers har jeg fått pedikyr og tatt sol 2 dager på rad nå, for i morgen skal det tas bilder. Kommer tilbake til det senere. Og ja, forresten. Har prøvd ca. 14 ganger å legge ut den filmen hvor jeg leser på italiensk, men det funker ikke. Prøver igjen i morgen.
XOXO
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar